کانکتور فیبر نوری چیست؟ | چند نوع کانکتور فیبر نوری وجود دارد؟
فهرست مطالب
کانکتور فیبر نوری چیست؟
در حال حاضر انواع کانکتور در بازار وجود دارند که بسیاری از آنها مخصوص فیبر نوری هستند. از جمله کانکتورهای فیبر نوری میتوان به LC، FC، ST، SC، MTP، E2000 و Opti-Jack اشاره کرد. هرکدام از این کانکتورها دارای ویژگیهای ظاهری و عملکردی متفاوتی هستند که باید مطابق با نیاز خود آنها را خریداری کنید. آیا میدانید کانکتور چیست؟ هرکدام از این نوع کانکتورها چه کاربردی دارند؟ کدام کانکتور مناسب کار شما است؟ چند نوع پچ کورد فیبر نوری برای کانکتورهای فیبر نوری وجود دارند؟ برای پاسخ به این سوالات، در این مطلب از مجموعه سومیکو با ما همراه باشید.
کاربرد کانکتور فیبر نوری چسیت؟
فیبر نوری را میتوان انقلابی در شبکه اینترنت و به طور کلی، شبکه انتقال داده دانست. با معرفی این فناوری، سرعت انتقال داده چندین برابر شد و در حال حاضر میتوانید از انواع شبکههای مبتنی بر فیبر نوری مطابق با نیاز خود استفاده کنید.
در بازار انواع کانکتورهای فیبر نوری وجود دارند که میتوانید مطابق با نیاز خود آنها را از فروشگاههای معتبر تهیه کنید. هرکدام از این کانکتورها دارای وظیفه و ویژگیهای خاص خود هستند. توصیه میکنیم برای انتخاب کانکتور مناسب حتما با یک کارشناس شبکه صحبت کنید.
مطلب پیشنهادی: پهنای باند فیبر نوری چقدر است؟
معرفی انواع کانکتور فیبر نوری
در حال حاضر انواع کانکتورهای مخصوص فیبر نوری وجود دارند که از جمله آنها میتوان به کانکتور استاندارد (SC)، LC، FC، ST، SMA، MPO، DIN، MI-RJ، MU، فیبر نوری پلاستیک، بیونیک، سیستمهای سازمانی، رابط داده توزیع شده فیبر، Opti-Jack و E2000 اشاره کرد. در ادامه با برخی از این نوع کانکتورها آشنا میشویم.
کانکتور SC
یکی از کانکتورهای اولیه فیبر نوری، کانکتور استاندارد SC است که توسط آزمایشگاههای مرتبط با صنعت تلفن و تلگراف معرفی شد. این کانکتور به عنوان کانکتور مربعی هم شناخته میشود و در ساخت آن از فرول سرامیکی استفاده شده است. کانکتور SC به دلیل عملکرد عالی که داشت، توانست چند دهه به عنوان محبوبترین نوع کابل فیبر نوری شناخته شود. در این میان، کابلهای مختلفی برای فیبر نوری معرفی شدند، اما تنها نوع کابلی که توانست تا حدودی به محبوبیت این مدل کابل دست پیدا کند، کامل ST بود.
کانکتور LC
اگر عبارت کانکتور چیست را جست و جو کنید، متوجه میشوید که نوعی از این کابل در بازار وجود دارد که به آن کانکتور لوسنت یا LC میگویند. این کانکتور یک فرول 1.25 میلیمتری دارد که ابعاد آن تقریبا نصف LC است. به همین خاطر، به این کانکتورها کانکتور کوچک هم گفته میشود. همچنین کانکتورهای لوسنت دارای دو نوع سیمپلکس و داپلکس هم هستند که در فرولشان با هم تفاوت دارند.
کانکتور FC
کانکتورهای فرول کور (Ferrule Core) یا FC را میتوان نوع رابط فیبر نوری دانست که با بدنهای مقاوم ساخته میشود. همچنین از این وسیله میتوان برای محیطهای با لرزش بالا استفاده کرد. ضمنا، این کانکتور با فیبر نوری مالتی مود و سینگل مود هم سازگاری کامل دارد و از این جهت میتوانید روی آن حساب ویژهای باز کنید. لازم به ذکر است که در کانکتورهای فرول کور از فرول 2.5 میلیمتری استفاده میشود.
کانکتور ST
نوع دیگری از کانکتور در بازار وجود دارد که به آن ST میگویند. این کانکتور اولین بار توسط شرکت معروف ارتباطات AT&T ساخته شد و در حال حاضر هم به عنوان یکی از بهترین کانکتورهای فیبر نوری شناخته میشود. از نظر فناوری، میتوان این کانکتور را پیشرفتهتر از SMA دانست. اشاره به این نکته خالی از لطف نیست که کانکتورهای ST از اتصالات پیچ و قفلی با بست 2.5 میلیمتری ساخته میشوند.
مطلب پیشنهادی: تفاوت مودم فیبر نوری و adsl
کانکتور MPO
با جست و جوی عبارت “کانکتور چیست”، انواع مختلف آن برای شما نمایش داده میشود که از جمله آنها میتوان به کانکتور MPO اشاره کرد. عبارت MPO به منزله Multi Fiber Push On است که از ترکیب چند فیبر نوری فشرده ساخته میشود. بسته به میزان کاربرد، کانکتورهای ام پی او میتوانند 12 تا 24 فیبر نوری را شامل شوند.
کانکتور DIN
نوعی از کانکتور در بازار وجود دارد که به آن کانکتور DIN گفته میشود. این کانکتور، در دستهبندی کانکتورهای الکتریکی قرار میگیرد که اولین بار در حوالی 1970 از آن رونمایی شد. این کانکتور با استاندارد آلمانی DIN ساخته شد و به همین خاطر به آن کانکتور دی آی ان گفته میشود. به طور کلی، بیش از 4 نوع استاندارد برای کانکتورهای DIN وجود دارند که این استانداردها با کد مخصوص قابل شناسایی هستند. بهعنوانمثال، استاندارد DIN 41585 مربوط به کانکتورهای کواکسیال میشود.
کانکتور MT-RJ
نوع دیگری از کانتورهای مخصوص فیبر نوری، کانکتور نوع MT-RJ است که نام کامل آن Mechanical Transfer Registered Jack میباشد. این نوع کانکتور مدل توسعه یافته کانکتور MT و RJ است به همین خاطر به آن کانکتور MT-RJ گفته میشود. از این کابل میتوان برای انواع فیبرهای سینگل مود و مالتی مود استفاده کرد. از جمله برجستهترین ویژگیهای کابل MT-RJ هم داپلکس است و میتواند دو فیبر را درون یک کانکتور قرار دهد.
مطلب پیشنهادی:
کانکتورهای فیبر نوری پلاستیکی
در بازار برخی کانکتورهای فیبر نوری وجود دارند که مخصوص فیبرهای پلاستیکی هستند. این کابلها نسبت به نمونههای شیشهای، ابعاد و وزن متفاوتی دارند و با قطر Core متفاوتی ساخته میشوند. همچنین میتوان آنها را در دو نوع استاندارد و اختصاصی خریداری کرد.
کانکتور MU
در بازار نوع دیگری از کانکتور وجود دارد که به آن کانکتور MU گفته میشود. این کانکتور را میتوان در دستهبندی جدیدترین کانکتورهای فیبر نوری قرار داد که ساختاری فشرده و کاملا جمعوجور دارد. این کانکتور دارای انواع مختلفی است که از جمله آنها میتوان به سینگل مود APC، سینگل مود UPC و مالتی مود UPC اشاره کرد.
برای خرید پچ کورد فیبر نوری با شرکت سومیکو تماس حاصل فرمایید.
سومیکو؛ مرجع خرید انواع کابلها و کانکتورهای فیبر نوری
کانکتورهای LC، FC، ST، SC، MTP، E2000 و Opti-Jack از جمله کانکتورهای مخصوص فیبر نوری هستند. شما میتوانید انواع این کانکتورها را از مجموعه سومیکو خریداری کنید. البته باید حتما قبل از خرید، درباره انواع کاربرد کانکتور اطلاعات لازم را داشته باشید. در غیر این صورت، ممکن است کانکتوری را خریداری کنید که کارآمد نیست. برای اطلاع از قیمت ها و خرید انواع کانکتور فیبر نوری میتوانید با شرکت سومیکو تماس بگیرید و بعد از دریافت مشاوره تخصصی پیش از فروش، سفارش خودتان را به صورت عمده و تک ثبت کنید.